top of page

About Blue stofjes, ik ben FAN!


Toen ik startte met de verkoop van stofjes, hoopte ik om ooit deze stofjes van About Blue onder leiding van Lotte Martens zelf te kunnen verkopen. Na een periode wil je toch wel meer dan overstocks verkopen. Na wat mails en telefoontjes kreeg ik de toestemming van Lotte Martens om in het prachtige Pajottenland, waar ik woon, verdeler te worden van mijn favoriete stofjes.

De stofjes werden mooi ingepakt aan huis geleverd. Wat was ik trots, fier, blij. Mijn geluk kon niet op. Ik wou meteen starten om zelf kleding te maken in plaats van de stofjes te verkopen, maar zo werkt het natuurlijk niet. Toen ik de vraag kreeg van een vast klantje om voor haar een kleedje te maken in de prachtige French Terry "Laat me een blad" was ik superblij. Zoals altijd bij haar mocht ik mijn zin doen, onder bepaalde voorwaarden natuurlijk. Whoop whoop Me happy!


Zogezegd zo gedaan. Ik nam het patroon "Greentown" in mijn handen en tekende haar maat over.Nu jah, ik kan er niets aan doen, maar ik kan nooit een patroon volgen zoals het getekend is. Dus mits wat aanpassingen, kwam ik tot een prachtig resultaat, al zeg ik het zelf. Ik heb vooraan een split gemaakt aan de hals ipv een gesloten pat. Zo werd het patroon nog vrouwelijker. Het kleedje is afgewerkt op knielengte. Het is gezoomd met de coverlock en de hals is afgewerkt met mooie grote beleggen, waar ik enorm van hou als afwerking. Ik heb de naden niet doorgestikt, omdat het te druk is, naar mijn mening.Toen het kleedje op de pop stond, ontbrak er nog iets...Beetje zitten testen, zoeken, brainstormen naar een nog beter resultaat. In mijn stoffenkamer lag al een tijdje een coupon in bordeaux, een iets stuggere stof, maar ik had een patroon voor ogen dat er ideaal voor was. Zogezegd zo geknipt en terecht fier op het resultaat. Het jasje kan je geknoopt dragen of elegant los laten hangen, wat mijn voorkeur geeft.


Het kleedje kan ik, in beperkte oplage voor je maken, nu voor de prijs van 59€ ipv 79€.Nu wou ik natuurlijk nog een baby setje maken. Na wat geblader in mijn patroonmappen, zes klasseurs vol, heb ik uiteindelijk de schaar genomen en geknipt, zonder patroon, valt wel vaker voor ;) Ik sneed twee vierkanten, twee rechthoeken en twee kleinere vierkanten, begon te puzzelen en kwam zo tot een leuk rokje.

Toen wou ik er een t-shirt op om er in dezelfde kleuren van het rokje een applicatie op te zetten. In mijn kast lag een gebroken wit t-shirt en ik dacht, daar kan ik iets mee doen. Achter mijn pc begon ik wat te googlen en vond ik mooie blaadjes die erg leken op de blaadjes van de stof. Deze een beetje aangepast aan mijn stijl, met twee kleuren gewerkt. Gesneden met mijn lieve vriend, cameo4, gesperst en super blij met het resultaat.

Maar er ontbrak nog iets, t-shirt en rok bleven alleen achter. Ik kroop nogmaals in mijn stoffendepot en vond deze prachtige kleurenmix, een bouclé, ideaal voor een jasje erover. Deze heb ik geknipt met een basic patroontje van een bodywarmer, is een snel klaar projectje.


Wat denken jullie van het setje? Trouwens verkrijgbaar in mijn shop hier vanaf maar 80 tot en met maat 122-128, ik maak het graag voor jullie in beperkte oplage, zolang er voorraad van stof is.


Voor degenen die twijfelen om de stofjes te kopen, heb ik leuke pakketjes gemaakt waar je trouwens het "greentown" patroon gratis* bij krijgt, kijk daarvoor snel in mijn shop.

Voor degenen die twijfelen om een kleedje te kopen, kan je nu kopen voor 59€* ipv 79€

*tot zolang de voorraad strekt, beperkte voorraad.


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page