top of page

Outfit of the day!

Vrijdag is het eindelijk zo ver.

De allernieuwste collectie van @Aboutbluefabrics mag verkocht worden.

Het zijn terug één voor één pareltjes.

Gisteren ging ik aan de slag, ik had mijn oog al een tijdje laten vallen op de prachtige Dotty Stripes, fantastische naam toch? Het is een heel zachte spons/badstof van 100% katoen. De zachte groen/blauwe kleur noemen we Blue Haze en de donkere petrol Blue Wing Teal. Deze uni kleuren bestaan ook in de eveneens zachte French Terry en bijpassende Boord stof voor een perfecte outfit.
Zoals ik wel meer doe de laatste tijd, tekende ik mijn patroon van de top zelf op het beste patroonpapier dat er bestaat. Het is zooooo leuk om te doen, maar er kruipt enorm veel tijd in natuurlijk. Nu het leuke eraan is dat er eigenlijk niemand met dezelfde outfit rondloopt.

Zo gezegd zo gedaan. De top tekenen ging vrij vlot, patroontje kan je bemachtigen als je een "HAPPY ME - box" koopt, onderaan mijn blog, meer info hierover.Voor de short nam ik het allernieuwste patroon van @Wisj. De Joey short is er voor mannen en vrouwen. Je koopt 1 patroon en staat duidelijk aangegeven welke je voor dames/heren moet gebruiken. Sofie heeft al zooooveel varianten gemaakt, dat ik dacht, deze mag niet in mijn garderobe ontbreken.

Een echte must have dus, nu verkrijgbaar in de shop.Zonder te meten,

maatje doorgetekend en hup, ik kon beginnen met knippen.

Zalig gevoel, heel veel leuke herinneringen, telkens weer als ik stoffen knip, ik heb namelijk lange tijd in een atelier gewerkt, daar werkte ik, samen met een collega, aan de patronen en de eerste stalen werden door mij geknipt, soms kon ik ze ook eens in elkaar stikken, maar zoals het overal is, had ik daar amper de tijd voor.
Voor de afwerking koos ik de biais van About Blue in de zachte french terry in de kleur Blue Haze, alles werd ook met deze kleur gestikt met het fijne garen van Gütermann.Het naaien ging heel vlot, doordat de biais al voorgevouwd is, stikt het heel gemakkelijk, ik heb het ook met de coverlock uitgetest, ook dat lukte, ook al is hij voorgevormd. Nu koos ik er voor om hem aan te stikken aan de averechte kant en dan mooi plat omslaan om hen aan de rechter kant fijn te stikken, met de coverlock zie je dan je onderdraad en vind ik niet mooi voor een biais die moet geknoopt worden. Er kwam verrassend veel biais aan te pas, maar goed, ik vind dat het resultaat er mag zijn.
Alle artikelen die ik gebruikt heb, zijn ook te koop in mijn webshop, ook de leuke hoed kan je nu bij mij shoppen.

Als je op de onderlijnde woorden klikt, kom je direct bij het artikel.


Wil je zelf deze leuke out fit maken? Dan heb ik voor jou de "HAPPY ME - box" samen gesteld. Deze word leuk verpakt en verzonden. Van zodra je hem in je bezit hebt, kan de FUN beginnen.

Kan je het zelf niet naaien, dan kan je het mij altijd vragen, ook op afstand is dit mogelijk, stuur een mailtje naar busybeeliz@outlook.com en ik probeer je zo snel mogelijk te antwoorden.


Ik wens jullie nog een fijne Nationale Feestdag, ook staan we even stil bij de getroffen mensen uit het oosten van het land, die onder de waterschade lijden, maar zeker ook aan onze helden zoals het leger, verpleegkundigen, ... Dikke dankjewel.


Heel veel liefs,

Leslie
40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page