top of page

Ondersteboven van Wisj!

Tijdje geleden, maar hier ben ik weer.

Ik heb echter niet stilgezeten, maar hard gewerkt aan nieuwe(re) artikelen, want vanaf september ga ik uitbreiden. Maar ssssttt, hier volgt later mee over.Toen ik aantal weken geleden de kans kreeg om deze stoffen aan te bieden in mijn webshop, kon ik mijn geluk niet op. Wat een prachtige stoffen zijn dit. Kennen jullie het merk Wisj? Waarschijnlijk enkel van de patronen, maar Sofie @wisj_sofie heeft nu ook een stoffen collectie uitgebracht.En wat voor een stofjes, één voor één pareltjes. Oa. canvas, viscose, jersey, tencel jersey, french terry en bijhorende boordstof.
Toen ik de stoffen zag, was ik meteen verliefd en kocht de volledige collectie met het idee dat mijn lieve klantjes deze ook zo leuk vonden. Het is een duidelijke ja geworden, zo blij en happy en voor al de klanten die iets kochten uit de serie:

Een welgemeende dikke dankjewel!


Ik was meteen verkocht dan de jersey "Head in the clouds". Waarom? Geen idee, mss omdat ik wel meestal met mijn "hoofd in de wolken" loop, ik ben zo een warhoofd, niet normaal!
Wisj heeft leuke patronen, die ik ook te koop aanbied in mijn webshop, maar ik had al langer mijn oog laten vallen op de Bee Top LMV Juli Augustus 2016.

Gisteravond gingen we eten voor mijn papa zijn verjaardag en ik dacht, nu is het de moment om mijn bloesje te maken. Ik nam de Washed Pink - Woven Tencel van Editex die perfect matcht met de prachtige stof voor een rokje er bij, alsook de bijhorende boordstof.


Prachtige combo nietwaar?


Patroon gezocht, stoffen en fournituren genomen in mijn stoffen oplagplaats en ikke weg. Ook voor het garen had ik geluk in mijn Gütermann collectie zat er garen bij nr 979, die exact dezelfde is, beter kan het niet. Ook voor de coverlock onder draad had ik geluk seraflock nr 1063. Mijn rommelige tafel wat opgeknapt, om te kunnen starten aan mijn projectje. Natuurlijk eerst de Bee Top geknipt. Het is een simpel patroontje, leuk om te maken, maar zoals ik (meestal) doe, moet ik er toch iets aan kunnen veranderen, deze keer valt het niet veel op, ik veranderde enkel de elastiek van 1.50cm in een bredere elastiek 6cm. Deze pastte ik aan, aan mijn breedte, er zit niet te veel frons in, maar dat is goed, zo zie mijn vetkwabben niet te veel. Ook heb ik aan de armsgaten smalle belegjes geknipt, vind dit veel properder dan ze gewoon om te stikken. Voor het rugpand heb ik een groter beleg gemaakt, zo komen mijn steken van de coverlock veel mooier tot zijn recht. Voor de stof aan de schouders mooi te laten vallen, gebruik ik altijd vormband 12mm. Heb het grotendeels met de overlock en coverlock in elkaar kunnen zetten en al snel kon in het passen. Het zat meteen super goed en leuk om te dragen. Toen zag ik dat de Bee Top toch wel een heel diepe halsuitsnijding vooraan had, ondanks dat het over elkaar ligt.Dus maar een topje bijgemaakt ook. Daarvoor gebruikte ik de Tencel Jersey "Mystic Green" van Editex die ook perfect matcht met de kleuren van de nieuwe stoffen van Wisj. Patroon van topje is Top 20 uit Knipmode juli 2019. Hier heb je heel veel variaties ivm de spaghetti bandjes. Ik gebruikte restantjes voor de lintjes zodat de 3 kleurtjes er in terug komen.

Voor de rok, Woven Tencel "Washed Pink", gebruikte ik geen patroon, gewoon de zelfkanten op elkaar gestikt, de boordstof rond mijn lenden gezwierd voor de juiste lengte en aan de rok gestikt met overlock. Onderaan een fijn zoompje er in en deze was ook snel klaar.

Genoten van de avond met mijn snel klaar project.Nog even ter info, al de gebruikte, stofjes kleefvlieseline gütermann mettler garen als ook de leder labels geven u ontwerp een finishing touch, deze worden op wens van de klant gelaserd, kan je in mijn shop terug vinden, gewoon even op de link klikken en je komt er zo bij.


Je kan alles apart kopen, maar dankzij de "Happy Me - box" kan je zo goed als direct aan de slag. Geen twijfel ivm patroon of stof, gemakkelijker kan toch niet, bovendien geniet je bij de "Happy Me - Box" telkens van een korting van 20%.

Men zegge het verder.


HAPPY ME - BOX

HAPPY ME - BOX

Veel liefs en nog een fijne zondag.

Leslie
83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page